Praktische zaken

Op deze pagina geven we graag wat praktische tips en aanwijzingen voor een goede voorbereiding op de zweethut.

 

Voorbereiding

Het is gewenst dat je de avond voorafgaand aan het ritueel geen alcohol drinkt. Gedurende de dag kan je eten wat je wenst, onze ervaring is dat ieders behoefte hierin verschillend is, pas op met ‘zwaar’ eten. Je kan de dag voor de zweethut wat meer water drinken dan je gewend bent. Neem voldoende drinken mee, in ieder geval een liter water.

 

Denk vooral in de winter aan warme kleding, omdat je de hele dag buiten bent. Als je schoenen hebt met dikke warme zolen (wandel- of bergschoenen) is dat het fijnste zodat je geen koude voeten krijgt. Neem kleding en dekens mee van natuurlijke materialen (wol, katoen, linnen, geen fleece, etc).

Meenemen

Naast voldoende drinken, vragen we je om de volgende zaken mee te nemen:

twee handdoeken

omslagdoek of lange katoenen jurk

voor vrouwen

boxershort voor mannen

evt 1 paar slippers

evt doosje voor contactlenzen of bril

regen/warme kleding (dat vies mag worden)

bijdrage aan de afsluitende maaltijd (zie verderop)

Vrouwen in de moon

Vrouwen in de moon (menstruatie) zijn hartelijk welkom tijdens de ceremonie. Traditioneel gaan deze vrouwen samen in een afzonderlijke tipi omdat zij een kracht bezitten die verstorend kan werken op de ceremonie. Sommige mensen voelen dit als afwijzing maar dat is het zeker niet. Vrouwen in de moon hebben zoveel power en zijn al in ceremonie, we zijn het vergeten. We hebben al vele malen mogen meemaken dat deze ceremonie heel helend is geweest voor vele vrouwen waar zij hun moontime bewuster meemaken.

Afsluitende maaltijd

We sluiten de dag af met een gezamenlijke maaltijd. We vragen iedereen hiervoor naar goed Indiaans gebruik wat mee te nemen om met elkaar te delen. Bijvoorbeeld salade, hartige taart, kaas, stokbrood, etc. Wij zorgen voor koffie, thee en soep.

Je bent hier: