Zweethutten!
ONTDEK DE ENERGIE, HELING EN KRACHT VAN DE ZWEETHUT!

Selecteer een pagina

De 4 totemdieren: beer – bizon – adelaar – coyote

Deelnemen

We heten je graag welkom tijdens een van onze zweethutten. Kijk in de agenda voor de data. Wil je deelnemen? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Praktische zaken

Op deze pagina geven we graag wat praktische tips en aanwijzingen voor een goede voorbereiding op de zweethut.

Voorbereiding

Het is gewenst dat je de avond voorafgaand aan het ritueel geen alcohol drinkt en in de ochtend een licht ontbijt nuttigt. Gedurende de dag kan je iets licht verteerbaar eten zoals rijstwafels, crackers, bananen, etc. Je de dag voor de zweethut wat meer water drinken dan je gewend bent. Neem voldoende drinken mee, in ieder geval een liter water.

Meenemen

Naast voldoende drinken, vragen we je om de volgende zaken mee te nemen:

  • twee handdoeken
  • omslagdoek of lange katoenen jurk voor vrouwen
  • boxershort voor mannen
  • badjas en/of deken
  • evt 1 paar slippers
  • evt doosje voor contactlenzen of bril
  • regen/warme kleding (dat vies mag worden)
  • bijdrage aan de afsluitende maaltijd (zie verderop)

Denk vooral in de winter aan warme kleding, omdat je de hele dag buiten bent. Als je schoenen hebt met dikke warme zolen (wandel- of bergschoenen) is dat het fijnste zodat je geen koude voeten krijgt. Neem kleding en dekens mee van natuurlijke materialen (wol, katoen, linnen, geen fleece, etc).

Vrouwen in de moon

Vrouwen in de moon (menstruatie) zijn hartelijk welkom in onze moonlodge. Traditioneel gaan deze vrouwen samen in een afzonderlijke logde omdat zij een kracht bezitten die verstorend kan werken op de ceremonie. Sommige mensen voelen dit als afwijzing maar dat is het zeker niet. Vrouwen in de moon hebben zoveel power en zijn al in ceremonie, we zijn het vergeten. We hebben al vele malen mogen meemaken dat deze lodge heel helend is geweest voor vele vrouwen waar zij hun moontime 
bewuster meemaken.

Afsluitende maaltijd

We sluiten de dag af met een gezamenlijke maaltijd. We vragen iedereen hiervoor naar goed Indiaans gebruik wat mee te nemen om met elkaar te delen. Bijvoorbeeld salade, hartige taart, kaas, stokbrood, etc. Wij zorgen voor koffie, thee en soep.